Green IQ Quiz

Green Quiz

Congratulations - you have completed Green Quiz.

You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%.

Your performance has been rated as %%RATING%%

Please fill out form %%FORM%%


[contact-form-7 404 "Not Found"]
Your answers are highlighted below.
Question 1
What is a “carbon footprint"?
A
The amount of CO2 emitted through the combustion of fossil fuels.
B
The square footage of a manufacturing plant.
C
The amount of CO2 a single tree uses throughout its lifetime.
D
The imprint left by fossilized remains.
Question 1 Explanation: 
CORRECT ANSWER -The amount of CO2 emitted through the combustion of fossil fuels.
A "carbon footprint” is the amount of CO2 emitted through the combustion of fossil fuels. Carbon dioxide is one of several greenhouse gases that are linked to global warming and climate change.
Question 2
Which type of livestock requires the most amount of grain and forage inputs per kilo of animal product produced?
A
Broiler chickens
B
Beef cattle
C
Pigs
D
Lamb
Question 2 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Lamb
Question 3
If you leave a computer on standby, how much power does it consume compared to when it is turned on?
A
5%
B
10%
C
20%
D
30%
Question 3 Explanation: 
CORRECT ANSWER: 20%
Question 4
If you plan on adding a source of renewable energy to your home, which is cheapest to install and most cost-effective in the long run?
A
A small wind turbine of less than 5 kilowatt.
B
Photovoltaic cells, which convert UV rays to electricity.
C
Solar heating, where solar thermal panels heat the house’s hot water.
D
A geo exchange/heat pump.
Question 4 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Solar heating, where solar thermal panels heat the house’s hot water.
Question 5
Which province has the largest percentage of households composting their organic waste?
A
British Columbia
B
Quebec
C
Prince Edward Island
D
New Brunswick
Question 5 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Prince Edward Island
Question 6
Which of the following has the potential to reduce greenhouse gas emissions?
A
Telecommuting programs
B
Fuel efficient vehicles (electric cars, hybrids, cleaner diesel few vehicles)
C
Renewable heat and power (solar, wind, hydropower)
D
Business travel reduction
E
All of the above
Question 6 Explanation: 
CORRECT ANSWER: All of the above.
All of these initiatives can contribute to protecting the environment. While some are still a few years off, there are actions you can take today!
Question 7
How much CO2 is created on a flight from New York to London per passenger?
A
250kg
B
728kg
C
989kg
D
20kg
Question 7 Explanation: 
CORRECT ANSWER: 728kg
You can calculate your emissions for each trip you take using the calculator on this site. http://www.seegreennow.com/Calculate.aspx All those trips add up – for each individual as well as our workplaces.
Question 8
What uses less water?
A
Running a full dishwasher.
B
Cleaning the same number of dishes by hand.
Question 8 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Running a full dishwasher
Question 9
Which province has the highest percentage of households using pesticides on their lawns or gardens?
A
Alberta
B
Saskatchewan
C
Manitoba
D
Ontario
Question 9 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Manitoba
Question 10
On average, North Americans who live in suburbs generate more greenhouse gases than people who live in cities. How much more?
A
3 times more
B
5 times more
C
9 times more
D
11 times more
Question 10 Explanation: 
CORRECT ANSWER: 9 times more
Question 11
What is the definition of biofuel?
A
Gas made from insect flatulence
B
Another word for ethanol
C
Any fuel made from renewable organic sources
D
Methane made from the fermentation of waste
Question 11 Explanation: 
CORRECT ANSWER: Any fuel made from renewable organic sources
Once you are finished, click the button below. Any items you have not completed will be marked incorrect. Get Results
There are 11 questions to complete.